• Advies of een goed gesprek?
  • Coaching en begeleiding?
  • neem contact op!

Ik ben Frank Gerbers. Sociotherapeut en zorgondernemer. Tevens ambassadeur van Replace-Me, hét platform om te voldoen aan de vergewisplicht als zzp’er in de zorg.

Ik werk sinds 2007 in de zorg. In eerste instantie in de gehandicaptenzorg als begeleider en teamleider. Na in 2018 van het zzp-schap geproefd te hebben, ben ik volledig overgestapt en sinds 2019 helemaal op eigen benen. Veel ervaring opgedaan in verschillende sectoren zoals forensische psychiatrie, GGZ en Jeugdzorg.

Er komt nogal wat kijken bij het runnen van een zorgonderneming. Veel startende zzp’ers verkijken zich daar op en snijden zich dan ook dikwijls in de vingers door hun zaken niet op orde te hebben.

Kwaliteit van zorg staat bij mij hoog in het vaandel. Mede daardoor heb ik mij bij mijn start als ondernemer verdiept in keurmerken. Ik kreeg toen de mogelijkheid om mij te certificeren volgens een nieuwe norm. De HKZ voor zzp’ers in zorg en welzijn. Na het investeren van flink wat tijd en met lof dit certificaat behaald te hebben, ben ik mij gaan verdiepen in kwaliteitsnormeringen in de zorg. Ik geef inmiddels trainingen HKZ, heb een e-learning online staan en coach zzp’ers in het behalen en behouden van de norm HKZ.

Een van de belangrijke onderdelen binnen de kwaliteitsnormering is jou vervangingsplicht als zorgondernemer. Een van de vereiste als jij je gaat registreren bij het ministerie van VWS. Je kan dit op een redelijk eenvoudige wijze ondervangen en hiermee een duidelijke verantwoordelijkheid mee  pakken en laten zien. Replace-Me zorgt voor deze vervanging als je onverhoopt niet kan werken. Volgens de wettelijke eisen voldoe je middels Replace-me aan de vergewisplicht. Kijk maar eens op de website en neem je verantwoordelijkheid.

Met ondernemende groet,

Frank Gerbers